Ana SayfaDekorasyonİç Dekorasyon2019 Salon Dekorasyon Önerileri

2019 Salon Dekorasyon Önerileri

2019 salon dekorasyon önerileri ve fikirlerini yazımızda bulabilir ve salonunuzu döşemeniz konusunda yardım alabilirsiniz.

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

Evini dekore etmek isteyenle için en önemli noktalardan bir tanesi salon dekorasyonu nasıl yapılır sorusudur. Salon dekorasyonu bir ev için gerçekten çok önemlidir. Bir evin ana tarzını belirleyen ve evin dekorasyon çizgisini oluşturan yer salondur. 2019 salon dekorasyon önerileri ve fikirlerini yazımızda bulabilir ve salonunuzu döşemeniz konusunda yardım alabilirsiniz.

Fiziksel Yapı Önemlidir

Salon dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna verilecek olan ilk ve en önemli yanıt salon olarak kullanılacak mekanın fiziksel özellikleridir. Salon olarak kullanılacak olan mekanın büyüklüğü, pencere ve kapı yerleşimi hatta gün içindeki güneş alma durumu bile diğer odalarda olduğu gibi salon dekorasyonda da dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelmektedir.

Mobilya Seçimi

Salon dekorasyonu konusunda karar verilirken en önemli noktalardan biri de salonunuzun fiziki özelliklerine göre yapacağınız mobilya ve oturma grubu seçimidir.

Eğer büyük bir salona sahipseniz seçeceğiniz mobilyalar ile küçük bir salona sahipseniz de seçeceğiniz mobilyalar arasında hem tarz hem de yapı bakımından büyük farklılıklar olacaktır. Oturma grupları salonunuzun üçte birinden fazlasını kaplamamalıdır.

Büyük bir salona sahipseniz daha büyük ama az sayıda mobilya ya da daha küçük ama biraz daha fazla sayıda mobilya seçimine gidebilirsiniz. Küçük bir salona sahipseniz de daha minimal tasarımlara sahip ürünlerin arasından seçim yapma yoluna gidebilirsiniz.

salon dekorasyonlari

Renk Seçimi

Renk seçimi de salon dekorasyonu nasıl yapılır konu başlığı altında değerlendirilmesi gereken unsurların başında gelmektedir. Eğer küçük bir salona sahipseniz açık renkler ve pastel renklerde ürünler ya ada duvar rengi seçebilirken, büyük salonlarda bu konuda daha özgür olabilirsiniz. Büyük salonlarda tercih edebileceğiniz koyu renkler küçük salonda daha kasvetli, sıkıcı ve boğucu bir hava yaratabilecektir.

Salon dizaynı için önemli noktalardan bir tanesi de aydınlatmadır. İster büyük ister küçük bir salona sahip olun aydınlatma sisteminizi doğru seçmezseniz ve stratejik bir aydınlatma belirlemezseniz bütün bir dekorasyon çalışmanız boşa gitmiş demektir. Az bir aydınlatma yorgunluk hissi yaratırken, tercih edilecek çok fazla aydınlatma da rahatsız edici bir hava yaratacaktır.

2019 yılında trend olan ve özellikle küçük salonlarda kullanılması önerilen ve salonunuzun fiziksel özelliklerine uygun aynalar salonunuzu olduğundan daha ferah ve geniş gösterecektir. Salon tasarımı evin karakterini ortaya koyan en önemli dekorasyon kısmıdır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!