Ayak Detoksu Nedir?

Son zamanlarda en çok merak edilen sorulardan biri de ayak detoksu nedir? Ayak detoksuna dair tüm sorularınızın cevabı yazımızda.

Esra Tahincioğlu
Esra Tahincioğlu
Blog Yazarı

Yazar İçerikleri

Son zamanlarda en çok merak edilen sorulardan biri de ayak detoksu nedir? nasıl yapılır? olmaktadır. Ayak detoksu, vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılması için yapılmakta olan bir tedavi seçeneğidir. Güzellik uzmanları ayakların daha bakımlı olabilmesi içinde kullanılmakta olan ayak detoksu ayak maskeleri, ayak pedleri, akupunktur ve iyonik ayak detoks cihazıyla yapılabilmektedir. Ayakların tıkanmış olan ter bezlerinin ve sinir uçlarının temizlenmesi için oldukça faydalıdır.

Ayak Detoksunun Faydaları Nelerdir?

Ayak detoksu toksinleri atar. Şişlikleri azaltır. Vücudun yatışmasını sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım eder. Ruh halinin iyileşmesini sağlar. Kalori yakmayı sağlar. Kan şekerinin düzenlenmesini sağlar. Şeker hastalarının yaşamış olduğu ayak şişmeleri yani ödemin atılmasını sağlar. Kardiyovasküler sağlığın artmasına yardımcı olur. Kırışıklıklara ve akne sorunlarına da iyi gelmektedir.

Ayak Detoksu Nasıl Yapılır?

Ayak detoksunun iki farklı çeşidi vardır. İlki ayak pedleri kullanılarak evde kolay bir şekilde yapılabilir. Diğeri de iyonik olarak alternatif tıp merkezlerinde yapılır.

Karbonat ve Deniz Tuzuyla Ayak Detoksu

Bir bardak deniz tuzu ve karbonat su dolu olan bir kabın içinde eritilir. Suyun ayakları yakmayacak sıcaklıkta olduğuna emin olunduktan sonra ayaklar 45 dakika boyunca suyun içinde bekletilir. Her gün düzenli olarak bu uygulanmalıdır.

Epsom Tuzu ile Ayak Detoksu

1 litre suyun içine 1 çorba kaşığı epsom tuzu ve 2 yemek kaşığı sirke eklenerek güzel bir şekilde karıştılır. Daha sonra 35 dakika boyunca ayaklar suyun içinde bekletilir. Bu detoksun düzenli olarak yapılması gerekir.

Ağız Gargarası ile Ayak Detoksu

Su dolu olan bir kabın içine 2 ölçek ağız gargarası dökülerek, iyi bir şekilde karıştırılır. Karıştırılmış olan suyun içine ayaklar sokularak, 30 dakika bekletilir. Kısa zamanda güzel sonuçlar alınabilir.

Detoks Pedleri ile Ayak Detoksu

Kozmetik ürünlerin satılmış olduğu yerlerden ya da internetten ayak detoks pedleri satın alınabilir. Ayak detoksu pedleri, gece yatmadan önce ayakların tabanlarına güzel bir şekilde yapıştırılır. Ayak detoks pedlerinin vücutta bulunan zehirli maddeleri ve ağır metalleri vücuttan attığı bilinir. Bu sebep ile oldukça tercih edilmektedir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!