Ana SayfaGüzellikCilt BakımıGöz Altı Morluklarına Neler İyi Gelir?

Göz Altı Morluklarına Neler İyi Gelir?

Bazı kürlerin uygulanması gerekir. Göz altı morluklarına neler iyi gelir? sorusuna cevaben bir kaç faydalı besin sayılabilmektedir.

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

İçerikte Neler Var?

Göz altı morlukları kişide genellikle uykusuzluk, aşırı yorgunluk, çok ağlamaktan meydana gelmekle birlikte kimi zaman da göz altında yer alan kan damarlarının patlaması sonucu oluşmaktadır. Göz altı kısmında meydana gelen bu morlukları kimi zaman kadınlar makyaj ile kapatsalar da geçirilmesi için bazı kürlerin uygulanması gerekir. Göz altı morluklarına neler iyi gelir? sorusuna cevaben bir kaç faydalı besin sayılabilmektedir.

Salatalık

Hassas göz altı derisinin ihtiyacı olan sıvıyı içeriğinde barındırdığı zengin sıvı deposu ile karşılayan salatalık, K vitamini de içermektedir. K vitamini vücutta ki renk kaybının önlenmesine yardımcı olan bir vitamin türü olmakla beraber salatalık içerisinde bulunmaktadır. Karanlık bir ortamda salatalık dilimlerini gözün üzerine yerleştirmek ve göz altının sıvıyı çekmesini sağlamak hem morlukların giderilmesine hem de kan damarlarının beslenmesine yardımcı olmaktadır. Salatalık dilimleri kullanılmadan önce buzdolabında bekletilmelidir.

Maydanoz

K ve C vitamini açısından oldukça zengin bir besin olan maydanoz cildin kaybettiği rengi geri kazanmasında oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Maydanozlar doğranır ve sıcak su içerisine eklenir. Demlendikten sonra ılık suyun içerisine makyaj temizleme pedi batırılır ve fazla suyu sıkıldıktan sonra göz üzerine yerleştirilerek beklenir. 1 hafta içerisinde gözle görülür bir göz altı morluğu giderilmesinin sonuçları alınmaktadır. Maydanoz içerisinde bulunan vitaminlerden ötürü oldukça faydalı olmasının yanı sıra sadece göz altı değil cildin diğer yerlerinde meydana gelen morluk ve şişliklerde de kullanılabilmektedir.

Avokado

Cilt kuruluğundan meydana gelen göz altı morluklarında birebir bir etki gösteren avokado, göz altına koyulan dilimler ile beraber cildi nemlendirmekte ve oluşan göz altı morluğunun giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bununla beraber avokado maskesi yapılarak da morlukların giderilmesi sağlanabilir. Bir çorba kaşığı kadar badem yağı ile avokado dilimleri püre haline getirilerek göz altına sürülür ve 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonrasında ılık su ile durulanır. Bu besinlerin yanı sıra zerdeçal, çay poşeti, süt gibi besinler de göz altı morluklarına iyi gelen etmenler arasında yer almakta ve giderici etki sağlamaktadır.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!