Ana SayfaSağlıkSafra Kesesi Taşı Doğal Yollarla Nasıl Düşer?

Safra Kesesi Taşı Doğal Yollarla Nasıl Düşer?

Boyutu değişken olmakla beraber safra kesesi taşı doğal yollarla nasıl düşer? Sorusunun cevabı bir kaç farklı kürden geçmektedir.

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

İçerikte Neler Var?

Safra kesesi taşı karın bölgesinin sağ tarafında, akciğerin ise arka kısmında oluşan sert cisimlere denmektedir. Boyutu değişken olmakla beraber safra kesesi taşı doğal yollarla nasıl düşer? Sorusunun cevabı bir kaç farklı kürden geçmektedir. Uzman doktorlar tarafından verilen bu kür uygulamaları ile beraber vücut içerisinde oluşmuş olan bu safra kesesi taşlarını boşaltım yolu ile atabilmek mümkündür.

Limon Suyu

Safra kesesi taşının oluşturmuş olduğu ani ağrıların giderilmesinde ve bu taşların düşürülmesinde etkili olan çözümlerden bir tanesi limon suyudur. Karaciğerin kolesterol üretimini durduran limon suyu, daha hızlı bir şekilde iyileşme sağlamaktadır. Her gün aç karnına bir bardak suyun içerisine 4 yemek kaşığı kadar limon suyu dökülür ve bu karışım safra kesesi taşı düşene kadar içilir. Gün içerisinde safra kesesi taşından meydana gelebilecek olan ağrıların da dindirilmesi açısından faydalı olmaktadır.

Nane

Sindirici sıvıların ve safra suyunun daha hızlı bir şekilde boşaltım yolundan çıkmasına yardımcı olan nane safra kesesi taşının dökülmesine de yardım eder. Bir bardak kadar su kaynatılır. Bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş nane yaprağı kaynatılmış olan suyun içerisine dökülür. Ocaktan alınır ve nanelerin demlenmesi için 5 dakika kadar bekletilir. Naneler süzüldükten sonra içerisine 1 tatlı kaşığı kadar bal ilave edilir ve bu karışım 4-6 hafta boyunca her gün uygulanarak safra kesesi taşının dökülmesi sağlanır.

Boğa Dikeni

Silymarin adında bir bileşik içermesinden kaynaklı olarak boğa dikeni bitkisi safra kesesi taşının dökülmesinde oldukça etkilidir. Aktardan alınmış olan boğa dikeni tohumu bir yemek kaşığı kadar havanda dövülerek toz haline getirilir. 3 bardak suyun içerisine konulur ve ocakta 20 dakika kadar kaynatılır. Boğa dikeni tohumu süzülerek içerisine bir miktar bal eklenir ve bu karışık yaklaşık 2-3 hafta kadar her gün tüketilir. Boğa dikeni bünyesinde barındırdığı bileşikler sayesinde safra kesesinde meydana gelmiş olan taşların boşaltım yolu ile beraber sökülmesine yardımcı olmaktadır. Aktardan temin edilebilecek olan bu baharat ile safra kesesi taşı sorunu çözülebilir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!