Ana SayfaGüzellikCilt BakımıYüzde Çıkan Sivilcelere Doğal Çözümler

Yüzde Çıkan Sivilcelere Doğal Çözümler

Aksi halde cilt yüzeyinde skar ve delik gibi sorunlar oluşabilir. Yüzde çıkan sivilcelere doğal çözümler yapılabilir. Fakat cilt tipinizi...

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

Sivilceler en yaygın görülen ve psikolojik olarak zarar veren cilt rahatsızlıklarından biridir. Genellikle ergenlik dönemlerinde oluşumu daha sık görünür. Ancak yetişkinlerde de meydana gelmektedir. Sivilce oluşuma neden olan birden çok etken vardır. Nedenleri kişiden kişiye göre değişir. Aynı zamanda tedavi süreçleri de hastaya göre farklılık göstermektedir. Eğer sivilceler uzun süre tekrarlıyorsa mutlaka uzman bir doktordan yardım almanız gerekir. Aksi halde cilt yüzeyinde skar ve delik gibi sorunlar oluşabilir. Yüzde çıkan sivilcelere doğal çözümler yapılabilir. Fakat cilt tipinizi bilmeli ve cildinize uygun yöntemler denemelisiniz. Ayrıca bilinçsiz bir şekilde maskeler kullanmamalısınız.

Sivilceleri Kurutmak İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Sivilceler son derecede sinir bozucu ve estetik görünümü etkileyen problemlerden biridir. Yüzdeki sivilceleri gidermek ve önüne geçmek adına doğal yöntemler deneyebilirsiniz. Ancak yinede çok dikkatli olunmalı ve bilmediğiniz maskeleri cildinize sürmemelisiniz. Sivilceleri kurutmak adına limon, elma sirkesi, yeşil kil ve karbonat kullanabilirsiniz. Yinede bu doğal yöntemleri denemeden önce doktora danışmalısınız. Çünkü çoğu sivilce akneye dönüşmektedir. Akneler kesinlikle bilinçsizce tedavi edilmemeli ve maskeler sürülmemelidir. Aksi durumda o bölgenin skar oluşmasına neden olur.

Sivilceleri Tedavi Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bilindiği üzere her insanın cilt tipi birbirinden eşsiz ve farklıdır. Birçok insanın cildi yağlı veya kurudur. Aynı zamanda sivilce oluşumuna neden olan etkenlerde farklı olmaktadır. O yüzden sivilcelerin tedavisi son derecede önemli ve dikkatli olunması gereken bir konudur. Doğal maskeler tercih ederken cildinize zarar vermeyen ve alerjik reaksiyon yöntemler bulmalısınız. Aynı zamanda cildinizi kesinlikle kurutmamalı ve haftada 1 kez doğal yöntemler yapmanız son derecede önemlidir.

Doğal Yöntemler Sivilceleri Geçirir mi?

Her doğal yöntem sivilceleri tedavi etmez. Aksine sivilce izlerine ve hatta çukurlara sebebiyet verir. Yani kesin olarak doğal yöntemler sivilceleri tamamen geçirmez. Birden çok sivilce türü vardır. Bazı sivilceler akne olmasından dolayı doğal yöntemler ile tedavi edilemez. Doktor kontrolü ardından birçok ilaç ile tedavi edilmektedir. Eğer yüzünüzde ağrılı ve kızarık sivilceler varsa mutlaka doktora danışarak, tedavi etmelisiniz.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!