Ana SayfaDekorasyonBanyo2019 Banyo Dekorasyon Önerileri

2019 Banyo Dekorasyon Önerileri

Dekorasyon alanında son dönemlerde yaşanan sadeleşmeye 2019 banyo dekorasyon önerileri ve banyo dekorasyonu tasarımlarında da rastlamak...

Faydalı
Faydalı
Türkiye’nin Faydalı Bilgi Kaynağı!

Yazar İçerikleri

Dekorasyon alanında son dönemlerde yaşanan sadeleşmeye 2019 banyo dekorasyon önerileri ve banyo dekorasyonu tasarımlarında da rastlamak mümkün. İster büyük, ister küçük bir banyomuz olsun, banyo dekorasyonu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dekorasyonu yapılacak olan banyonun fiziki özelliklerinin dikkate alınmasıdır.

Genellikle evlerimizin en küçük bölümü olan banyolar için minimal dekorasyon çözümleri ön plana çıkmaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre misafirliğe gidilen bir evde ya da satın alınacak ya da kiralanacak olan bir konutta en çok dikkat edilen yer banyo olarak belirlenmiştir.

Banyo Dekorasyonu

Banyo dekorasyonu yapılırken her detay büyük önem taşır. Çünkü zaten genellikle küçük bir alan olan banyolar mümkün olduğunca rahat, ferah ve geniş bir kullanım alanında sahip olmalıdır.

Banyo dekorasyonu sadeleşmenin yanında bir diğer dikkat çeken nokta ise, banyonun fiziki özelliklerinin el verdiği ölçüde kullanılan büyük ve stratejik biçimde aydınlatılmış olan aynalardır. Banyonuzda kullanacağınız ve doğru aydınlatılmış bir ayna banyonuzun olduğundan çok daha geniş ve ferah gözükmesine imkan tanıyacaktır.

Küvet mi Duşakabin mi?

Banyo dekorasyonu seçeneklerinde bir diğer dikkat çeken ayrıntı ise eskiden trend olan küvetlerin özellikle de ayaklı küvetlerin yeniden duşakabinlerin yerini almaya başladığıdır. Ancak günümüz banyolarında kalın sağlam ve biraz koyu renk camlardan oluşan duşakabin modelleri hala büyük ölçüde tercih edilmektedir.

2019 banyo dekorasyonu

Aydınlatma ve Renk Seçimi

Zaten küçük olan banyolarımız için aydınlatma büyük önem taşımaktadır. Kullanılacak olan çok fazla beyaz ışık banyomuzun dekorasyonu nasıl olursa olsun hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Daha geniş bir hava yaratmak için genellikle banyolarda kullanılan açık renk duvar, zemin ve tavan renklerine dinamik katmak için kontrast renkler veya canlı renkler kullanmak güzel bir armoni yaratacaktır. Kullanılacak olan ıslak zemin ve vitrifiye ürünlerinin de banyonun bütünü göz önüne alınarak seçilmesi büyük yarar sağlayacaktır.

2019 banyo dekorasyon önerileri arasında dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise daha önce kullanılmakta olan duş teknelerinin ortadan kalktığı onun yerine zemine kadar inen kalın açılıp kapanan camların kullanıldığıdır.

2019 banyo dekorasyonu alanında dikkat çeken en önemli ayrıntı sadelik olarak gözükmektedir ve banyo tasarımı yapılırken minimal tasarımlar tercihe edilmektedir.

Bu Konular İlginizi Çekebilir!